راهنمای خرید حافظه SSD و معرفی بهترین هارد های SSD بازار

درایوهای SSD با برخورداری از سرعت خواندن و نوشتن بالا تر از هار دیسک ها ( دیسک سخت)، گزینه مناسبی برای مانسبی برای افزایش کارایی و سرعت کامپیوترهای رومیزی و حتی لپ تاپ ها هستند. اگر شما تصمیم به خرید یک حافظه SSD گرفتهاید و در میان انبوه محصولات موجود در بازار دچار سردرگمی شدهاید، ما در این راهنمای خرید لیستی از بهترین درایوهای SSD موجود در بازار را با در نظر گرفتن عوامل مهمی نظیر قیمت، طول عمر، سرعت و انعطاف پذیری میپردازیم.
نکات مهم در خرید حافظه SSD
بر خلاف هاردیسک ها که از کارایی نسبتاٌ یکسانی دارند، کارایی درایوهای SSD، حتی در دو مدل مختلف از یک سازنده میتواند بسیار متفاوت باشد. یکی از نکات مهم در خرید درایوهای SSD، طول عمر یا دوام آن است، چرا که تعداد دفعات خواندن و نوشتن درایوهای SSD یا به طول دقیق تر سلولهای حافظه SSD کاملاً محدود است. از این رو درایوهای با طول عمر، کارایی و سرعت خواندن و نوشتن بسیار متفاوت در دسترس است.
سرعت خواندن و نوشتن متوالی
سازندگان معمولاً سرعتی که برای درایوهای SSD اعلام میکنند ، حداکثر سرعت و خواندن نوشتن متوالی درایو میباشد اما در نظر داشته باشید که سرعتی که توسط سازندگان اعلام میشود ظرفیت اسمی میباشد و لزوماً قابلیت دستیابی نخواهد بود.
طول عمر تخمینی (M.T.B.F)
سازندگان طول عمری تخمینی را برای حافظههای SSD اعلام میکنند. این مقدار که واحد بر ساعت است، بیانگر تخمینی خرابی داریو میباشد هرچه که M.T.B.F درایو بالاتر باشد، شانس خرابی آن کمتر خواهد بود.
حافظههای SSD های TLC NAND بهترین انتخاب هستند
هرچند کارایی و دوام SSD های نوع MLC NAND بهتر و بیشتر است، اما نوع TLC نیز مناسب میباشد. مزیت بزرگ نوع TLC قیمت پایین تر آن است
به دلیل تبلیغات و نبود دانش فنی در مورد SSD های نوع TLC نگرانی های همچون دوام بسیار پایین مطرح میشود که در حقیقت این مسئله درست نیست و آنها نیز از دوام کافی برخوردار هستند. اغلب اس اس دی های از نوع TLC برای حدود 70000 گیگابایت نوشتن دوام میآورند که با در نظر گرفتن قیمت پایین آنها، کاملاً مطلوب است.
ظرفیت ذخیره سازی
ظرفیت ذخیره سازی SSD ها به دو دسته تقسیم میشود، دسته اول ناقص با ظرفیتهایی همچون 30، 60، 120، 480 گیگا بایت و دسته دوم کامل با ظرفیت های 32، 64، 128، 256، 512 گیگابایت همچنین ظرفیت های 1 و 2 ترابایت هم در بازار موجود میباشد. پیشنهاد ما به شما این است که ظرفیت زیر 120 گیگابایت را خریداری نکنید چرا که ارزش خرید ندارند.
رابط اتصالی
امروزه اغلب حافظه های ذخیره سازی این چنینی مجهز به رابط SATA هستند البته اکنون ورژن SATA III بالاترین و بهترین رابط اتصال میان SSD ها و مادربوردهای گوناگون میباشد. نکته دیگری که در خرید حافظه SSD باید به آن توجه کنید ابعاد آن که معمولاً 2.5 اینچی میباشد توجه کنید.
سرعت خواندن اطلاعات
اصلی ترین دلیلی که برای خرید حافظه SSD داریم برطرف کردن نیاز شما از خواندن و بارگزاری سریع اطلاعات است. برای این کار بهترین انتخاب، استفاده از حافظه ذخیره سازی SSD میباشد که سرعت تراکنش اطلاعاتی آن نیز روز به روز در حال افزایش است. درحال حاضر خرید حافظه ای توجیه پذیر است که سرعت انتقالی بین 500 تا 560 مگابایت بر ثانیه را داشته باشد.
گارانتی تعویض
علاقه مندان استفاده از حافظه SSD باید توجه کنید که وجود گارانتی معتبر و قابل اعتماد از جمله مواردی است که حتما باید در خرید به آن توجه داشته باشید، برای خرید یک حافظه SSD بهترین مدت زمان برای گارانتی با هر برند و مدلی که باشد، سه ساله است و کمتر از آن به لحاظ کارایی مرقون به صرفه نیست.
خصوصیات مقاومتی
در کنار مواردی از جمله ظرفیت، نوع رابط اتصال کننده، سرعت خواندن اطلاعات و همچنین برخورداری از گارانتی که باید در هنگام خرید یک حافظه SSD به آن توجه کنید، دانستن موارد مقاومتی همچون ضد لرزش بودن، آنتی شوک بودن، ضد خش بودن و همچنین ضد ضربه بودن نیز میتواند در خرید یک حافظه SSD اهمیت داشته باشد.
قیمت حافظه SSD
قیمت یک حافظه SSD براساس میزان ظرفیت، نوع رابط و همچنین سرعت انتقال و خواندن اطلاعاتی که برای آن در نظر گرفته شده است، تعیین میشود. اما شما به عنوان یک خریدار باید به دنبال خرید محصولی باشید که نیاز شما را برطرف کند و خیلی نباید وارد بازار رقابتی این نوع کارت های حافظه که قیمت آنها روز به روز درحال تغییر است شوید.
در ادامه لیستی از بهترین حافظههای SSD بازار را معرفی میکنیم که از جمله حافظههای با کیفیت و محبوب بازار ایران است و شما برای خرید و مشاهده توضیحات بیشتر میتوانید روی تصویر یا دکمه که زیر هر آیتم وجود دارد کیلیک نمایید.
3- اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت
- ظرفیت:500 گیگابایت
- رابط:SATAIII
- فرم فاکتور:2.5 اینچ
- پشتیبانی از RAID:بله
در ادامه بخوانید: بهترین لپ تاپ های دانشجویی 2021